*

Nieuws Binnenland

Veranderingen op touw bij Ingenico

dinsdag 12 februari 2019 18:10

PARIJS (AFN/BLOOMBERG) - Betalingsdienstverlener Ingenico gaat dit jaar de nodige strategische veranderingen doorvoeren. Dat meldde de branchegenoot van het Nederlandse Adyen bij de publicatie van de jaarcijfers. De boodschap volgt op een naar eigen zeggen uitdagend jaar voor de Fransen.

Ingenico kwam onlangs nog met een waarschuwing naar buiten dat de gestelde doelen voor 2018 niet zouden worden gehaald. Het bedrijf wees daarbij onder meer op tegenvallende prestaties bij de tak voor bancaire betalingsdiensten.

Het bedrijfsresultaat kwam uiteindelijk uit op 488 miljoen euro. Dat betekende een daling met 7 procent ten opzichte van een jaar eerder, maar iets meer dan waar na de waarschuwing op werd gerekend. De omzet van het bedrijf steeg met 2 procent tot 2,6 miljard euro.

De strategische veranderingen behelzen onder meer een efficiƫntieslag, herpositionering van merken en het opschudden van het verkoopapparaat. Dit jaar moet voor 35 miljoen euro aan kosten worden bespaard. Daarbij wordt 15 miljoen euro uitgetrokken voor investeringen. Tijdens een investeerdersdag in april doet het bedrijf meer details uit de doeken.

Voor dit jaar rekent Ingenico, geholpen door de aanpassingen, op 4 tot 6 procent omzetgroei en een bedrijfsresultaat van minstens 550 miljoen euro.

(ANP Redactie AFN/Economie, email economie(at)anp.nl, +31 20 560 6070)