*

Nieuws Binnenland

STOCKWATCH 'Winstgroei AkzoNobel valt tegen' (2)

woensdag 13 februari 2019 09:32

N i e u w bericht, meer informatie in 4e en 5e alinea

AMSTERDAM (AFN) - AkzoNobel heeft in het afgelopen vierde kwartaal de aangepaste operationele winst met 2 procent opgevoerd, wat lager was dan analisten van KBC Securities hadden voorzien. Het verfbedrijf deed het wel beter dan de gemiddelde consensus van marktvorsers.

De kenners van KBC zijn echter gerustgesteld door de voortgaande kostenbesparingen die Akzo doorvoert. Bovendien maken een speciaal dividend en een aandeleninkoopprogramma het fonds ook interessant. KBC denkt echter dat het aandeel van Akzo al redelijk geprijsd is. De analisten hebben een hold-advies voor de verfmaker met een koersdoel van 80 euro.

Analisten van Citigroup zijn tevreden met het handelsbericht. Wel moet de onderneming volgens de marktvorsers zijn winstgevendheid dit jaar stevig opvoeren. Anders raakt een zelf gesteld doel voor winstgevendheid in 2020 voor Akzo uit beeld.

Het aandeel AkzoNobel stond woensdag rond 09.30 uur 3,6 procent hoger in de AEX, op 77,39 euro. Dat was de grootste koersstijging in zeven maanden.

(ANP Redactie AFN/Economie, email economie(at)anp.nl, +31 20 560 6070)