*

Nieuws Binnenland

'Vierde kwartaal Vopak zwakjes'

woensdag 13 februari 2019 09:47

AMSTERDAM (AFN/BLOOMBERG) - Vopak boekte in het vierde kwartaal resultaten die zwakjes waren, schrijft zakenbank NIBC in een analistenrapport. Daarbij kampte het tankopslagbedrijf vooral met een mindere vraag naar terminals voor brandstofolie. De onderneming zelf kijkt positief vooruit, maar volgens de marktvorsers kunnen beleggers enigszins teleurgesteld zijn wegens een gebrek aan concrete doelstellingen voor 2019.

Zowel de jaar- als kwartaalopbrengsten van Vopak daalden, evenals de de operationele winst (ebitda), geschoond van eenmalige posten. Volgens KBC Securities waren de kwartaalresultaten over het algemeen in lijn met de verwachtingen. Het voorgestelde dividend van 1,10 euro per aandeel ligt wel wat hoger dan de gemiddelde verwachtingen en ook de operationele kosten liggen iets boven de consensus.

De Belgische bank blijft bij zijn hold-advies voor Vopak, met een koersdoel van 45 euro. Een belangrijk aandachtspunt voor KBC is de uitkomst van de strategische koerswijziging van het bedrijf. NIBC hanteert een buy-advies en koersdoel van 50 euro. Het aandeel noteerde woensdag omstreeks 09.25 uur 0,8 procent lager op 43,64 euro.