*

Nieuws Binnenland

'Kasstroom Arcadis beter dan verwacht'

donderdag 14 februari 2019 10:38

AMSTERDAM (AFN) - Arcadis heeft over het voorbije kwartaal de verwachtingen rond de vrije kasstroom en het werkkapitaal duidelijk overtroffen. Tegelijkertijd was de omzetgroei van het advies- ingenieursbureau grotendeels zoals verwacht, terwijl de winstgevendheid iets beneden de verwachtingen was. Daarmee presenteerde Arcadis ,,gemengde'' resultaten, schrijft KBC Securities in een rapport.

Arcadis zag de omzet op autonome basis in het vierde kwartaal met 2 procent toenemen tot 607 miljoen euro. In dezelfde periode daalde de operationele winst op autonome basis met 1 procent tot 44 miljoen euro. Over heel 2018 leed Arcadis een verlies van 27 miljoen euro door fikse afschrijvingen in het Midden-Oosten.

De Belgische bank wijst er daarbij op dat de vrije kasstroom van 149 miljoen euro veel beter was dan verwacht. Zo hield KBC zelf rekening met 102 miljoen euro aan beschikbaar vermogen voor investeringen en was de gemiddelde verwachting van analisten 103 miljoen euro.

Gemengd beeld

Uit resultaten van Arcadis komt een gemengd beeld naar voren, maar al met al is de weergave licht positief, zo oordelen analisten van ING. De omvang van de vrije kasstroom was een positieve verrassing, waardoor de nettoschuldpositie is gedaald. Maar de situatie in Braziliƫ, waar het bedrijf kampte met een afschrijving op energiebezittingen, blijft ook dit jaar een groot punt van zorg. De kenners bij de Nederlandse grootbank houden in het Zuid-Amerikaanse land rekening met verliezen en vertragingen bij energiecentrales.

Arcadis houdt wel de juiste langetermijnkoers aan met focus op uitzendkrachten, ICT-infrastructuur en contracten, schrijft ING. Verder was het dividend op 0,47 euro per aandeel een pluspuntje. ING raamde deze op 0,39 euro per aandeel.

Koopadvies

KBC hanteert een accumulate-advies voor Arcadis bij een koersdoel van 18 euro. ING heeft ook een koopadvies op Arcadis met een koersdoel van 21 euro. Het aandeel stond donderdag omstreeks 10.30 uur 12,6 procent hoger op 12,37 euro.