*

Nieuws Binnenland

DSM en Arcadis stralen op Damrak

donderdag 14 februari 2019 17:41

AMSTERDAM (AFN) - De Europese aandelenbeurzen zijn donderdag verdeeld gesloten gesloten. Beleggers kregen opnieuw een stroom aan bedrijfscijfers te verstouwen. Op het Damrak werden speciaalchemiebedrijf DSM en advies- en ingenieursbureau Arcadis flink hoger gezet, na goed ontvangen resultaten. Daarnaast openden ook verzekeraars Aegon en NN Group en maritiem dienstverlener SBM Offshore de boeken.

De AEX-index op Beursplein 5 eindigde 0,4 procent lager op 534,24 punten. De MidKap kreeg er 1,1 procent bij op 737,22 punten. De beursgraadmeter in Londen steeg 0,3 procent. Parijs en Frankfurt gingen tot 0,7 procent omlaag.

DSM was met afstand koploper bij de hoofdfondsen met een plus van 8,9 procent. Het speciaalchemiebedrijf zag de winst in het vierde kwartaal flink stijgen en kondigde een aandeleninkoopprogramma aan ter waarde van een miljard euro. Ook wordt het dividend verhoogd. Verzekeraar NN Group, die afgelopen kwartaal verlies leed, gaat ook eigen aandelen inkopen en kreeg er 0,8 procent bij.