*

Nieuws Binnenland

ECB overweegt nieuwe stimulering - media

vrijdag 15 februari 2019 15:53

Nieuwe ronde leningen bekeken.

(ABM FN-Dow Jones) Een nieuwe ronde van lange termijn leningen aan banken is mogelijk en de Europese Centrale Bank bekijkt deze optie. Dit zei ECB-bestuurder Benoit Coeure vrijdag, aldus persbureau Bloomberg.

Dit zou er op duiden dat de ECB zich niet comfortabel voelt met de huidige toestand van de economie en werkt aan een nieuwe stimuleringsmaatregel.

Daarbij benadrukte Coeure volgens Bloomberg dat de leningen wel het juiste doel moeten dienen.

Bij het laatste rentebesluit van de ECB eind januari zei voorzitter Mario Draghi al dat de economische risico's zich naar de onderkant verschuiven, wat ook bleek uit de data.

De onzekerheid wordt gevoed door geopolitieke ontwikkelingen, protectionisme en opkomende markten. "Een behoorlijke lange lijst" van factoren, oordeelde Draghi toen.

Volgens Bloomberg erkende Coeure vrijdag ook dat de economische vertraging in de eurozone "duidelijk sterker en breder is" dan was verwacht. En dit heeft impact op de inflatie.

Draghi waarschuwde eind januari al dat de inflatie de komende maanden vermoedelijk onder druk staat, hoewel de onderliggende inflatie op de middellange termijn zal stijgen.

Indien nodig, zo stelde Draghi vorige maand, staat de ECB klaar om in actie te komen, en daarvoor heeft de centrale bank voldoende instrumenten in huis.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires

February 15, 2019 09:53 ET (14:53 GMT)

Copyright (c) 2019 ABM Financial News. All rights reserved.