*

Nieuws Binnenland

Omzetgroei Uber vertraagt verder

vrijdag 15 februari 2019 20:10

Verlies wel flink teruggebracht.

(ABM FN-Dow Jones) Uber Technologies heeft in het vierde kwartaal de omzetgroei flink zien verzwakken in aanloop naar de geplande beursgang. Dat maakte het technologiebedrijf vrijdagavond bekend.

In het afgelopen kwartaal steeg de omzet van Uber met 25 procent tot 3,0 miljard dollar. Dit bleek de zwakste omzetgroei sinds het bedrijf twee jaar geleden besloot om cijfers openbaar te maken. In het derde kwartaal steeg de omzet nog met 38 procent en in het eerste kwartaal zelfs met 70 procent.

Het nettoverlies liep op kwartaalbasis wel terug, van 1,1 miljard dollar tot 865 miljoen dollar. Over heel 2018 rapporteerde Uber een verlies van 3,3 miljard dollar, exclusief een eenmalige boekwinst op de verkoop van verlieslatende activiteiten in Rusland en Zuidoost-Aziƫ. Een jaar eerder was het verlies nog 4,5 miljard dollar.

Uber wil graag naar de beurs en mikt op een waardering van 120 miljard dollar. CEO Dara Khosrowshahi is druk bezig de balans op te schonen, door verlieslatende activiteiten te verkopen en door kapitaal op te halen bij investeerders als SoftBank Group en Toyota Motor.

Toch heeft het bedrijf grote moeite om de kosten onder controle te krijgen. Uber moet bijvoorbeeld betalingen aan chauffeurs doen om hen langer op te weg te houden en om te voorkomen dat zij voor concurrent Lyft gaan rijden. Lyft plant eveneens een beursgang.

Uber investeert tegelijkertijd in andere activiteiten, waaronder de bezorging van maaltijden. Deze tak van het bedrijf groeit sterk.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires

February 15, 2019 14:10 ET (19:10 GMT)

Copyright (c) 2019 ABM Financial News. All rights reserved.