*

Nieuws Binnenland

Beursupdate: Damrak vlak van start gegaan

maandag 18 februari 2019 09:11

Geen uitschieters.

(ABM FN-Dow Jones) De Amsterdamse beurs kende maandag een neutrale opening. Kort na de beursgong koerste de AEX index fractioneel lager op 539,20 punten, terwijl de Midkap 0,1 procent won.

Onder de hoofdfondsen bleven uitschieters achterwege. ArcelorMittal ging aan kop met ruim een half procent. Randstad sloot de rij met een verlies van ruim een half procent. ABN AMRO verlaagde maandag het koersdoel voor Randstad van 41,00 naar 39,00 euro met een onveranderd Houden advies. De risico's op korte termijn zijn volgens de analisten relatief hoog.

In de AMX wonnen Fugro en TKH Group krap een procent. Arcadis verloor ruim een procent, na een koerssprong vorige week.

Onder de kleinere aandelen was Kiadis Pharma een opvallende stijger met vijf procent. Kiadis wil op 29 maart een buitengewone aandeelhoudersvergadering houden in Amsterdam. De biofarmaceut wil zich beter beschermen tegen overnames.

Onder de lokaal genoteerde aandelen won Stern 5,0 procent. Het autobedrijf voert exclusieve onderhandelingen met ALD Automotive Nederland over de verkoop van aandelen in SternLease. Tegelijkertijd wordt onderhandeld over een lange termijn strategische partnerovereenkomst inzake het aanbrengen van leasecontracten en de levering van contractgoederen en mobiliteitsdiensten door Stern.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires

February 18, 2019 03:11 ET (08:11 GMT)

Copyright (c) 2019 ABM Financial News. All rights reserved.