*

Nieuws Binnenland

Air France-KLM wil Pieter Elbers herbenoemen

dinsdag 19 februari 2019 18:07

Frans-Nederlandse luchtvaartgroep versimpelt organisatiestructuur.

(ABM FN-Dow Jones) Air France-KLM wil Pieter Elbers herbenoemen als CEO van KLM. Dit werd dinsdag nabeurs bekend.

De afgelopen tijd ontstond onrust over de positie van Elbers, wat resulteerde in massale steunbetuigingen voor de topman onder het KLM-personeel.

Dinsdag kondigde Air France-KLM aan dat men voornemens is Elbers te herbenoemen tijdens de jaarvergadering in april. CEO Benjamin Smith van de Frans-Nederlandse luchtvaartgroep deed verder uit de doeken wat zijn plannen zijn met het bedrijf. Het doel is vooral om de organisatiestructuur te versimpelen en de bestuurlijke kant te verbeteren.

Daarom wordt onder meer een comité opgericht die zal bepalen welke strategische richting het concern op gaat. Smith zal leiding gaan geven aan dit CEO committee. Ook KLM-topman Elbers wordt lid van het comité, net als CEO Anne Rigail van Air France en financieel directeur Frédéric Gagey van Air France-KLM. Zij rapporteren allen direct aan Smith.

Het is verder de bedoeling dat de samenwerking binnen de groep intensiever wordt om zo beter te profiteren van bijvoorbeeld synergieën en om efficiënter te zijn. Hierdoor moet de winstgevendheid van Air France-KLM verbeteren. Ook worden de operationele processen versimpeld, aldus Air France-KLM.

Elbers en Rigail worden verder benoemd als plaatsvervangend CEO's van de groep. Daarnaast zal topman Smith tijdens de aanstaande jaarvergadering worden voorgedragen als lid van de raad van commissarissen van KLM.

Cees't Hart treedt toe tot de raad van bestuur van Air France-KLM en vervangt daarmee Hans Smits.

Het aandeel Air France-KLM sloot sloot dinsdag 2,4 procent hoger op 10,38 euro. Woensdag voorbeurs opent het luchtvaartconcern de boeken over 2018.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires

February 19, 2019 12:07 ET (17:07 GMT)

Copyright (c) 2019 ABM Financial News. All rights reserved.