*

Nieuws Binnenland

Beursupdate: Damrak hoger geopend

woensdag 20 februari 2019 09:20

Beleggers verwerken cijferreeks.

(ABM FN-Dow Jones) De Amsterdamse beurs is woensdag conform verwachting licht hoger geopend, waarbij veel bedrijfsresultaten positief werden onthaald. Kort na opening van de beurzen koerste de AEX 0,2 procent hoger op 539,36 punten.

Onder de hoofdfondsen gingen de handen op elkaar voor de cijfers van Wolters Kluwer. Het aandeel steeg met 1,8 procent nadat het databedrijf ook een dividendverhoging en een inkoop van eigen aandelen aankondigde. Analisten van Morgan Stanley noemden de cijfers solide en waren te spreken over de beter dan verwachte guidance.

Randstad en Signify stegen tot 1,3 procent.

AkzoNobel daalde met 4,1 procent, ofwel 3,34 euro, tot 78,81 euro. Het aandeel noteert vandaag een ex-dividend van 4,50 euro per aandeel. Ahold Delhaize en ASR Nederland daalden circa 0,6 procent. De verzekeraar boekte in 2018 wel hogere resultaten en verhoogde ook het dividend.

BE Semiconductor Industries nam de leiding in de Midcap met een plus van 4,9 procent, ondanks "moeilijke vooruitzichten", aldus NIBC. Voor het lopende kwartaal mikt Besi op een omzetdaling van 15 procent. En de orderinstroom van 83,1 miljoen euro, een krimp van 23 procent, in het vierde kwartaal wijst niet op herstel, meent NIBC.

BAM Groep schreef 3,7 procent bij, eveneens na publicatie van de resultaten. ABN AMRO sprak van "erg goede" prestaties.

Air France-KLM verloor juist 3,0 procent na cijfers. De resultaten stonden in het vierde kwartaal onder druk.

Onder de kleinere aandelen werd VolkerWessels beloond met een koerswinst van 4,6 procent. Analisten van KBC wezen op een adviesverhoging voor de bouwer door Morgan Stanley van Gelijkgewogen naar Overwogen. Nedap schreef 3,6 procent bij. Nedap wil Marijn Pijnenborg benoemen als lid van de raad van commissarissen tijdens de aanstaande jaarvergadering op 4 april.

Vastned en NIBC verloren tot 0,9 procent.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires

February 20, 2019 03:20 ET (08:20 GMT)

Copyright (c) 2019 ABM Financial News. All rights reserved.