*

Nieuws Binnenland

ASM PT voorziet vertraging chipmarkt (2)

vrijdag 22 februari 2019 09:32

N i e u w bericht, meer informatie

HONGKONG (AFN/BLOOMBERG) - Chiptoeleverancier ASM Pacific Technologies (ASM PT) denkt dat de vraag naar zijn producten het komende kwartaal terugloopt. Het bedrijf boekte in het vierde kwartaal van 2018 een hogere omzet, maar de waarde van het orderboek liep terug. Volgens topman Lee Wai Kwong wijst dat op een mogelijke vertraging van de marktgroei.

De opbrengsten dikten aan tot een kleine 4,8 miljard Hongkong dollar (539,3 miljoen euro), tegen 4,2 miljard Hongkong dollar een jaar eerder. De orders stegen op jaarbasis met 4,5 procent. De winst halveerde tot 212,2 miljoen Hongkong dollar, onder andere door hogere belastingen en reorganisatiekosten.

Over heel het voorbije jaar boekte ASM PT naar eigen zeggen een recordomzet, maar lagere winst. Het bedrijf stelt een dividend voor van 1,40 Hongkong dollar per aandeel. Vorig jaar was dat nog 1,30 Hongkong dollar per aandeel. Het in Amsterdam genoteerde ASMI bezit nog ruim een kwart van de aandelen in zijn voormalige Aziatische onderneming.

ASM PT won vrijdag op de beurs in Hongkong 2,8 procent aan beurswaarde. ASMI kwam donderdag al met cijfers naar buiten en zag de omzet en orderinstroom stijgen naar een recordniveau. Het chipbedrijf was op de Amsterdamse beurs veruit de grootste stijger in de MidKap.

(ANP Redactie AFN/Economie, email economie(at)anp.nl, +31 20 560 6070)