*

Nieuws Binnenland

Beursupdate: PostNL en KAS Bank hoger op groen Damrak

maandag 25 februari 2019 10:37

Overnames houden Damrak bezig.

(ABM FN-Dow Jones) De Amsterdamse beurzen koersten maandag gedurende de ochtend in het groen. Rond de klok van half elf steeg de AEX 0,6 procent tot 544,67 punten.

De aandacht in Amsterdam ging vanochtend vooral uit naar overnamenieuws. PostNL neemt Sandd over, terwijl KAS Bank wordt overgenomen door het Franse CACEIS.

"Er was een hoop positief nieuws vanochtend", concludeerde beleggingsadviseur Rein Schutte van Boer & Olij. Vooral over de overname van KAS Bank was Schutte verrast. Volgens de beleggingsadviseur betaalt het Franse CACEIS een "stevige" prijs en stelde dat aandeelhouders niet mogen klagen na de flinke klappen die het aandeel heeft gekregen. "Het heeft lang geduurd, maar eindelijk is er een koper gevonden."

Volgens Schutte is er op de beurzen sprake van een "sluipende rally". "De beurzen schieten niet in sprongen omhoog, maar stijgen slechts geleidelijk."

Het sentiment werd volgens de beleggingsadviseur geholpen door zalvende woorden van de Amerikaanse president Donald Trump. Trump liet op Twitter weten dat hij de aangekondigde importtarieven ter waarde van 200 miljard dollar voor China heeft uitgesteld. De Chinese beurzen schoten daardoor omhoog. De Shanghai Composite won vanochtend maar liefst 5,6 procent op 2.953,03 punten.

Op macro-economisch vlak krijgen beleggers vanmiddag inzicht in de Chicago Fed activiteitsindex en de Amerikaanse groothandelsvoorraden over december.

Het muntpaar euro/dollar noteerde stabiel op 1,1351. De olieprijzen noteerden vlak tot licht lager.

Stijgers en dalers

Onder de vele groengekleurde hoofdfondsen ging Altice Europe aan kop met 2,6 procent. ArcelorMittal steeg 2,3 procent. ING Groep en ASML stegen achtereenvolgens 1,9 procent en 1,6 procent. RELX en KPN noteerden in het rood, met 0,6 procent en 0,1 procent.

In de AMX werd het overnamebod van PostNL op Sandd enthousiast begroet. De aangekondigde overname van Sandd door PostNL kan een euro toevoegen aan de waarde van het aandeel PostNL, aldus analist David Kerstens van Jefferies maandag in een reactie op het nieuws voorbeurs. Het aandeel klom maar liefst 9,3 procent.

Cijfers van Fugro werden daarnaast negatief ontvangen met een verlies van 3,8 procent. Fugro boekte in 2018 een bedrijfsresultaat EBITDA, exclusief eenmalige items, van 117,8 miljoen euro, in vergelijking met 100,8 miljoen euro in dezelfde periode een jaar eerder. Onder de streep resteerde echter een nettoverlies van 51,1 miljoen euro, tegenover een verlies van 159,9 miljoen euro een jaar eerder. NIBC stelde dat de divisie Marine goed presteerde, maar dat Land & Seabed teleurstelde. BAM Groep daalde met 0,8 procent.

Onder de kleinere aandelen stond KAS Bank in het brandpunt van de belangstelling. KAS Bank maakte voorbeurs bekend dat CACEIS een aanbevolen openbaar bod in contanten heeft gedaan op alle uitstaande aandelen van KAS Bank van 12,75 euro per aandeel, hetgeen een premie vertegenwoordigt van 110 procent ten opzichte van de slotkoers van afgelopen vrijdag. De raad van bestuur van KAS Bank beveelt het bod unaniem aan, evenals de raad van commissarissen van de bank. Het aandeel steeg met 105,00 procent tot 12,42 euro.

Verder verloor B&S Group 3,2 procent na cijfers. De internationaal opererende distributiepartner, gespecialiseerd in fast-moving consumer goods voor diverse nichemarkten zag een verdubbeling van de omzet in 2018, ondanks tegenzittende wisselkoersen.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires

February 25, 2019 04:37 ET (09:37 GMT)

Copyright (c) 2019 ABM Financial News. All rights reserved.