*

Nieuws Binnenland

STOCKWATCH Jefferies positief over deal Sandd en PostNL (3)

maandag 25 februari 2019 10:54

N i e u w bericht, meer informatie in 4e en 5e alinea

AMSTERDAM (AFN/BLOOMBERG) - Jefferies is positief gestemd over de overname van Sandd door PostNL. Volgens de zakenbank ontstaat hierdoor een ,,duurzame en solide fundering'' voor één nationaal postnetwerk.

Jefferies stelt dat de overname 12 procent aan omzet zal toevoegen aan PostNL, met een toegevoegde waarde voor het aandeel PostNL van 30 procent. Het gecombineerde concern heeft 95 procent van de Nederlandse postmarkt in handen. Jefferies wijst er verder op dat de onderliggende kwartaalwinst van PostNL hoger uitviel dan verwacht. Het advies staat op buy, met een koersdoel van 4,50 euro.

KBC Securities zette PostNL op zijn Dynamic Top Pick-lijst. Het bedrijf haalde een veel beter resultaat op de postmarkt. De fusie met Sandd levert aanzienlijke kostenbesparingen op volgens de analisten. KBC hanteert een buy-advies met een koersdoel van 4,50 euro.

Ook ING is te spreken over het samengaan met Sandd dat veel kostenbesparingen oplevert. Bovendien wordt een grote rivaal van de markt gehaald. Wat wel negatief is dat als de deal dit jaar afgerond wordt er waarschijnlijk geen dividend wordt uitgekeerd.

Ook over de resultaten van PostNL zijn de analisten van ING positief. Het bedrijfsresultaat was beter dan verwacht en de toename van het volume van bezorgde pakketten was ook groter dan analisten voorzagen. ING heeft een buy-advies voor PostNL met een koersdoel van 4 euro.

Het aandeel PostNL noteerde maandagochtend rond 10.55 euro een plus van 9,1 procent op 2,48 euro. Daarmee was het de sterkste stijger in de MidKap.

(ANP Redactie AFN/Economie, email economie(at)anp.nl, +31 20 560 6070)