*

Nieuws Binnenland

STOCKWATCH 'Sterke groei orderportefeuille Fugro' (2)

maandag 25 februari 2019 11:02

N i e u w bericht, meer informatie in 4 alinea

AMSTERDAM (AFN) - Fugro heeft in het afgelopen kwartaal een sterke groei van de orderportefeuille laten zien. Dat schrijft KBC Securities in een reactie op de cijfers. De marktvorsers stellen dat bij Fugro in 2018 een keerpunt was te zien.

De orderportefeuille ging in het vierde kwartaal met 14 procent omhoog op kwartaalbasis, al bleven grote projectaankondigingen uit. KBC stelt dat de operationele resultaten in 2018 iets zwakker waren dan verwacht, maar dat de verbeteringen wel wijzen op een ommezwaai voor de bodemonderzoeker. Fugro verwacht voor dit jaar verdere omzetgroei, met een verbetering van de marge. Het advies staat op accumulate met een koersdoel van 13,50 euro.

Bij ING wordt gewezen op tegenvallende resultaten bij Seabed Geosolutions, onder meer door weergerelateerde factoren. De verwachting voor een hogere marge is weer positief. Al met al spreekt de bank van een neutraal bericht. Het advies is buy, met een koersdoel van 15 euro.

Het aandeel Fugro noteerde maandagochtend omstreeks 11.00 uur een min van 0,1 procent op 9,84 euro. Eerder op de dag was nog een plus te zien.

(ANP Redactie AFN/Economie, email economie(at)anp.nl, +31 20 560 6070)