*

Nieuws Binnenland

Update2: New Sources Energy schikt Duitse claim

maandag 25 februari 2019 18:30

Beurshuls stelt dat weg vrij is gemaakt voor inbreng activiteiten.

(ABM FN-Dow Jones) New Sources Energy ziet de schulden gestaag oplopen maar blijft van plan dit op te lossen met een claimemissie. Ook heeft het bedrijf naar eigen zeggen schoon schip gemaakt voor nieuwe activiteiten door de schikking van een Duitse claim. Dit maakte het bedrijf maandag bekend.

In januari schikte NSE een claim met de heer B. Kuhnke uit Rastede in Duitsland voor een bedrag van 30.000 euro. Tijdens de gerechtelijke procedure bleek dat NSE zich jegens de heer Kuhnke had verbonden tot betaling van de verschuldigde provisie. Het Landgericht Oldenburg besloot dat Kuhnke recht had op succesprovisie voor bemiddelde financieringen voor de verwerving van zonneparken door NSE Germany.

Deze schikking is belangrijk omdat dit de weg vrij maakt voor de inbreng van nieuwe activiteiten, zei bestuurder Cor van der Maarel van NSE in een toelichting tegen ABM Financial News. Het onderwerp maakte gesprekken met andere partijen over inbreng van activiteiten lastig.

De claim had flink kunnen oplopen en NSE was ook volledig aansprakelijk geweest, als Kuhnke de benodigde bewijzen had geleverd, terwijl voormalige bestuurders van het bedrijf het tegenovergestelde hadden beweerd tegen de aandeelhouders, zei Van der Maarel.

NSE hoopt in het komende halfjaar gesprekken te voeren over de ontwikkeling of overname van activiteiten.

Geen inkomsten

NSE verkocht in december 2017 zijn laatste activiteiten en heeft dus geen inkomsten. De bedrijfskosten kwamen afgelopen boekjaar, dat liep van 1 oktober 2017 tot en met 30 september 2018, uit op 245.000 euro, wat leidde tot eenzelfde negatief resultaat.

Een jaar eerder was nog een positief resultaat van 39.000 euro. Gecorrigeerd voor éénmalige lasten zou het resultaat 115.000 negatief zijn geweest, aldus het bedrijf.

Ook in het eerste kwartaal was er weer een negatief resultaat van 20.000 euro, waardoor het negatieve vermogen is opgelopen tot 472.000 euro per eind 2018.

De financiering die werd overeengekomen met de Stichting tot Behoud van Beursnoteringen in Europa, SBBE, wil het bedrijf nu aflossen door een claimemissie. Dat biedt zowel de oude aandeelhouders als SBBE de kans om "mee te varen" met de verliezen of winsten van de nieuw in te brengen activiteiten, zei bestuurder Cor van der Maarel van NSE in een toelichting tegen ABM Financial News. Het plan van de claimemissie was al in juli 2018 door het bedrijf bekendgemaakt en wordt nu herhaald, zei hij verder.

Claimemissie

NSE wil in de loop van dit boekjaar 2018/2019 een claimemissie plaatsen van 900.000 euro. Hierbij krijgen beleggers voor vijf gewone aandelen van nominaal 0,03 euro drie uit te geven NSE aandelen tegen nominale waarde.

"De gehele opbrengst van de claimemissie zal dan aangewend worden voor de aflossing van de lening aan SBBE. Na aflossing daarvan zal NSE schuldenvrij zijn."

Het aandeel New Sources Energy sloot maandag bijna 15 procent lager op 0,11 euro.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires

February 25, 2019 12:30 ET (17:30 GMT)

Copyright (c) 2019 ABM Financial News. All rights reserved.