*

Nieuws Binnenland

Beursupdate: Damrak lager van start gegaan

dinsdag 26 februari 2019 09:17

Aalberts hoger na cijfers.

(ABM FN-Dow Jones) De Amsterdamse beurs gaf dinsdag bij de opening terrein prijs. Kort na de beursgong koerste de AEX index 0,4 procent lager naar 540,16 punten, terwijl de AMX ruim een half procent prijs gaf.

Onder de hoofdaandelen was Aalberts de witte raaf met een winst van twee procent op 32,80 euro, na rapportering van cijfers. Het bedrijf uit Langbroek boekte over 2018 hogere resultaten, maar de autonome groei liep wel iets terug. Overigens verlaagde NIBC juist het koersdoel na de cijfers van 37,50 tot 32,00 euro, met een ongewijzigde Neutraal aanbeveling.

Altice was met 1,8 procent de grootste daler.

In de Midkap verloor Takeaway.com twee procent. Beleggingsadviseur Rein Schutte van Boer & Olij wees op een verkoopadvies door Deutsche Bank. OCI won juist ruim twee procent na rapportering van cijfers. De producent van kunstmest, melamine en methanol realiseerde in het vierde kwartaal weer winst, dankzij hogere omzetten en marges, en loste zijn schulden verder af.

Onder de kleinere aandelen won Sif Holding vijf procent. De Roermondse funderingsspecialist bereikte een overeenkomst met diverse banken met betrekking tot een herfinanciering van het bedrijf. Analist Martijn den Drijver van NIBC sprak in een reactie van betere voorwaarden en dit maakt het bedrijf flexibeler.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires

February 26, 2019 03:17 ET (08:17 GMT)

Copyright (c) 2019 ABM Financial News. All rights reserved.