*

Nieuws Binnenland

VOORUITBLIK 'Hogere omzet voor GrandVision'

dinsdag 26 februari 2019 13:07

AMSTERDAM (AFN) - Optiekbedrijf GrandVision heeft het afgelopen jaar een hogere omzet in de boeken gezet dan een jaar eerder. Onder de streep resteerde bij het moederbedrijf van onder meer Pearle wel een lager bedrag dan een jaar geleden. Dit is althans de gemiddelde verwachting van kenners die zijn geraadpleegd door persbureau Bloomberg.

GrandVision komt woensdag met zijn resultaten naar buiten. De analisten gaan in doorsnee uit van een omzet van 3,7 miljard euro voor 2018. Een jaar daarvoor was dat 3,5 miljard euro. Dit komt neer op een groei van ruim 6 procent. Het optiekbedrijf kondigde onlangs aan een groei van 7,9 procent te verwachten voor het afgelopen jaar, op basis van voorlopige cijfers.

Marktvorsers ramen verder dat GrandVision zijn bedrijfsresultaat (ebitda) naar 580 miljoen euro opvoert, tegen 552 miljoen euro een jaar eerder. Onder de streep resteerde naar verwachting 226 miljoen euro, tegen 249 miljoen euro een jaar eerder.

GrandVision profiteert van meerdere overnames. Zo rondde het optiekbedrijf de overname van het Britse Tesco Opticians, dat een netwerk van 209 winkels heeft in het Verenigd Koninkrijk en Ierland, eind 2017 af. Ook werd het belang in het Zwitserse Visilab verdubbeld. Deze toevoegingen aan de portefeuille zouden een positieve bijdrage leveren aan het resultaat van het afgelopen jaar, maar maken de vergelijkingsbasis volgens ING lastig.

(ANP Redactie AFN/Economie, email economie(at)anp.nl, +31 20 560 6070)