*

Nieuws Binnenland

STOCKWATCH 'TKH profiteert van verdere robotisering' (2)

dinsdag 5 maart 2019 09:17

N i e u w bericht, meer informatie in hele bericht

]AMSTERDAM (AFN/BLOOMBERG) - De aanhoudende vraag naar technologische systemen waarbij gebruik wordt gemaakt van robots en andere automatiseringstoepassingen legt TKH geen windeieren. Kenners van NIBC menen dat het technologiebedrijf met name in het slotkwartaal van 2018 de gemiddelde verwachting heeft overtroffen, zo meldden zij in een rapport. Ook KBC Securities spreekt van een uitstekend jaarslot.

Op het gebied van Building Solutions presteerde TKH ,,substantieel beter" dan voorzien, aldus NIBC. Ook de autonome groei bij de industriƫle divisie van het technologiebedrijf was steviger dan waar op werd gerekend. Hier speelde de aanhoudende vraag naar connectiviteitssystemen gedeeltelijk een rol. Al met al lagen de jaarprestaties van TKH volgens NIBC aan de bovenkant van de gemiddelde verwachtingen.

Ook KBC wijst er op dat TKH de gemiddelde verwachtingen wist te overtreffen. De Belgen wijzen ook op de margeverbeteringen die op alle divisies zijn gerealiseerd. KBC benadrukt de terughoudendheid bij TKH in de vooruitzichten bij de telecomdivisie. Verder is de outlook voor nieuwe opdrachten in zijn geheel in orde, aldus KBC.

NIBC hanteert een koopadvies op TKH met een koersdoel van 64,75 euro. Ook KBC heeft een buy-advies met een koersdoel van 57 euro. Het aandeel TKH stond dinsdag in de vroege handel 1,1 procent hoger op 45,86 euro.

(ANP Redactie AFN/Economie, email economie(at)anp.nl, +31 20 560 6070)