*

Nieuws Binnenland

BEURZEN Altice maakt duikvlucht op Damrak

dinsdag 5 maart 2019 17:41

AMSTERDAM (AFN) - De aandelenbeurs in Amsterdam is dinsdag licht hoger gesloten. Ook elders in Europa was het beeld overwegend positief. Altice Europe ging hard onderuit op het Damrak na een adviesverlaging. Ook de banken stonden in de min.

De AEX-index op Beursplein 5 eindigde 0,1 procent hoger op 541,12 punten. De MidKap klom 0,1 procent tot 776,07 punten. Parijs en Frankfurt wonnen 0,2 procent, Londen ging 0,7 procent omhoog.

Grootste daler bij de hoofdfondsen was kabel- en telecombedrijf Altice Europe met een verlies van ruim 9 procent na een adviesverlaging door Barclays. Daarnaast verdwijnt het aandeel bij de jaarlijkse herweging op 18 maart uit de AEX. Verlichtingsbedrijf Signify, dat ook degradeert naar de MidKap, daalde 2,1 procent na tegenvallende resultaten van de Oostenrijkse concurrent Zumtobel. Zumtobel kelderde 12,5 procent in Wenen.

ABN AMRO zakte 1,3 procent. Een voormalig onderdeel van de bank is betrokken in een grote witwasoperatie waarbij miljarden aan Russisch geld via Litouwen in West-Europa is beland, meldde het journalistencollectief OCCRP. Ook ING (min 3,3 procent) stond om die reden onder druk. Supermarktconcern Ahold Delhaize was de grootste stijger in de AEX met een winst van 1,6 procent.

(ANP Redactie AFN/Economie, email economie(at)anp.nl, +31 20 560 6070)