*

Nieuws Binnenland

Vlakke opening Damrak voorzien

woensdag 6 maart 2019 08:14

Beursrally stokt.

(ABM FN-Dow Jones) De Amsterdamse beurs gaat woensdag vermoedelijk een vlakke opening tegemoet. Futures op de AEX noteerden ruim een half uur voor de openingsgong tot 0,1 procent in het groen. Dinsdag eindigde de hoofdgraadmeter nog fractioneel hoger op 541,12 punten.

Volgens marktanalist Jasper Lawler van London Capital Group wegen beleggers de waarschijnlijkheid van een handelsdeal af tegen een "breekbare" staat van de mondiale economie.

"Beleggers zijn niet bereid om de huidige rally verder aan te jagen, zolang er geen concrete bewijzen zijn dat de mondiale economische groei aantrekt of dat er vooruitgang wordt geboekt in de gesprekken tussen China en de Verenigde Staten", aldus Lawler.

Wall Street sloot dinsdag nog licht lager, waarbij beleggers moeite hadden om richting te kiezen. Onzekerheid over de ontwikkelingen tussen de Amerikaanse en Chinese handelsbesprekingen bleven evenwel voortduren. Daarnaast werd bekend dat China zijn economische groeidoelstelling voor 2019 neerwaarts heeft bijgesteld tot 6 á 6,5 procent, wat de laagste groei zou markeren in de afgelopen circa dertig jaar.

De Aziatische beurzen noteerden woensdag verdeeld, met een min van 0,6 procent voor de Japanse Nikkei en een winst van 1,1 procent voor de Chinese Shanghai Composite. In China stegen de beurzen op de verwachting dat de Chinese overheid mogelijk zal ingrijpen om de Chinese economie open te stellen en om de handelsspanningen in te dammen. In Japan speelde een duurdere yen vooral aandelen van grote exporterende bedrijven niet in de kaart.

In de rest van Azië werden de beurzen volgens Lawler van London Capital Group gedrukt door toegenomen spanningen in Noord-Korea. Noord-Korea is bezig zijn lanceerplatform voor raketten te herstellen, nadat deze eerst nog werd ontmanteld.

Pyongyang leek juist bereid na gesprekken met de Amerikaanse president Donald Trump om zijn nucleaire ambities op te geven. Het ontmantelen van het lanceerplatform ondersteunde deze bereidheid.

De nieuwe ontwikkelingen zijn volgens kenners dan ook een stap terug.

Een april-future voor een vat ruwe olie daalde dinsdag op de New York Mercantile Exchange 0,03 dollar tot 56,56 dollar, vanwege de herstart van de productie van een Libisch olieveld. In de Aziatische handel vanochtend koersten de olieprijzen nog eens tot 0,9 procent lager.

De euro/dollar noteerde op 1,1293. Bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op dinsdag bewoog het muntpaar nog op 1,1309 en bij het sluiten van de Europese beurzen stond er nog een stand van 1,1299 op de borden.

Bedrijfsnieuws

Basic-Fit heeft in het 2018 het aantal lidmaatschappen zien stijgen, net als de omzet. Vooral de omzet in Frankrijk steeg met 91 procent aanzienlijk, maar de gemiddelde omzet per lid per maand was voor de groep met 19,39 euro stabiel. Het aantal clubs binnen het netwerk van Basic-Fit steeg in 2018 met 108 clubs tot 629 locaties. Analisten die bijdroegen aan de bedrijfsconsensus hielden rekening met 626 clubs. De uitbater van fitnessclubs mikt op de opening van ongeveer 125 nieuwe clubs in 2019, terwijl Basic-Fit eerder nog sprak van minstens 100 clubs.

TomTom heeft een lopende samenwerking met de Duitse autofabrikant Volkswagen met meerdere jaren weten te verlengen en uit te breiden. Het lopende contract betreft levering voor de merken Volkswagen, Audi, Porsche, Skoda, Lamborghini en Bentley in Europa, en dit wordt nu uitgebreid met Audi in China en Japan.

Corbion heeft over 2018 iets meer omzet geboekt, maar het operationeel resultaat duidelijk zien afnemen. Het bedrijf uit Amsterdam stelde woensdag een dividend voor van 0,56 euro per gewoon aandeel Corbion. Dit is gelijk aan het dividend over 2017. Corbion verwacht voor 2019 een autonome omzetgroei van 3 tot 6 procent en dat is gelijk aan de doelstelling voor de periode 2019 tot en met 2021.

De Amsterdamse voetbalclub Ajax heeft dinsdagavond dankzij een overwinning in Real Madrid een plekje in de kwartfinales van de Champions League veiliggesteld.

De Amerikaanse private equity-investeerder JC Flowers heeft zijn belang in NIBC verder afgebouwd met de veiling van 11,7 miljoen aandelen. Deze werden verkocht tegen een prijs van 8,40 euro per aandeel, waardoor de totale bruto-opbrengsten uitkwamen op 98,3 miljoen euro.

Beleggingsadviseur Rein Schutte van Boer & Olij merkte op dat Kepler Cheuvreux het advies voor BeterBed heeft verlaagd van Houden naar Reduceren met een koersdoel van 4,30 euro.

Slotstanden Wall Street

De toonaangevende S&P 500 index sloot dinsdag 0,1 procent lager op 2.789,65 punten, de Dow Jones index verloor 0,1 procent op 25.806,63 punten en de Nasdaq sloot vlak op 7.576,36 punten.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires

March 06, 2019 02:14 ET (07:14 GMT)

Copyright (c) 2019 ABM Financial News. All rights reserved.