*

Nieuws Binnenland

Update: JC Flowers haalt 98 miljoen euro op met tweede NIBC-tranche

woensdag 6 maart 2019 08:48

Reggeborgh vergroot belang en wil naar 14,9 procent.

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse private equity-investeerder JC Flowers heeft 11,7 miljoen aandelen in NIBC, of circa 8 procent van het uitstaande aandelenkapitaal van de Nederlandse bank, verkocht voor 8,40 euro per stuk of een totaal bedrag van ongeveer 98 miljoen euro. Dit maakte NIBC woensdag bekend.

De desinvestering werd dinsdag al gemeld door één van de begeleidende banken. De transactie, die werd begeleid door ING en Morgan Stanley, biedt een korting van bijna 9 procent op de slotkoers van NIBC op dinsdag van 9,20 euro.

Het belang van JC Flowers daalt door de transactie dalen van 73,64 procent tot 65,64 procent.

"We zijn zeer verheugd met het besluit van JC Flowers om een tweede tranche van NIBC aandelen te verkopen aan beleggers, omdat daardoor de liquiditeit van ons aandeel toeneemt", stelde CEO Paulus de Wilt van NIBC. "We zijn ook trots op de aanhoudende betrokkenheid van Reggeborgh als hoeksteeninvesteerder."

Investeerder Reggeborgh, die een belangrijke investeerder was bij de beursgang van NIBC vorig jaar, kocht een aanvullend belang van 1,2 procent en brengt zijn totaal daarmee op 9,9 procent. Volgens de laatste melding van vorig jaar maart bij de Autoriteit Financiële Markten had Reggeborgh nog 6,55 procent van de aandelen. Dat werd sindsdien dus al uitgebreid tot 8,7 procent. Totdat de grens van 10 procent wordt overschreden, hoefde het bedrijf uitbreidingen niet te melden.

Daarnaast is Reggeborgh de koop overeengekomen van nog eens 5 procent van het aandelenkapitaal. Die uitbreiding tot boven 10 procent moet eerst worden goedgekeurd door toezichthouder DNB.

Update: om informatie toe te voegen.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires

March 06, 2019 02:48 ET (07:48 GMT)

Copyright (c) 2019 ABM Financial News. All rights reserved.