*

Nieuws Binnenland

Beursupdate: Amsterdamse beurs licht lager geopend

woensdag 6 maart 2019 09:18

Corbion onderuit na cijfers.

(ABM FN-Dow Jones) De Amsterdamse beurs is woensdag licht lager geopend. Kort na opening van de beurzen koerste de AEX 0,2 procent lager op 540,22 punten.

Onder de hoofdfondsen steeg Heineken met 0,6 procent, gevolgd door Ahold Delhaize met een plus van 0,3 procent. Altice Europa gaf juist 2,1 procent prijs en ook ArcelorMittal kon met een min van 1,0 procent niet in het groen komen.

ING daalde met 0,9 procent. Het aandeel stond dinsdag al onder druk na onthullingen in De Groene Amsterdammer over mogelijk witwassen en daar kwam vandaag nog eens een publicatie in Trouw bij.

In de Midcap nam TomTom het voortouw met een winst van 4,7 procent. De navigatiespecialist verlengde met meerdere jaren een lopende samenwerking met de Duitse autofabrikant Volkswagen en breidde dit contract ook uit naar Aziƫ. Bovendien kondigde TomTom een deal aan met verschillende top-10 autofabrikanten voor het leveren van zogeheten high-definition kaarten. NIBC sprak van positief nieuws en gaat zijn taxaties opnieuw bekijken.

Verder stegen Takeaway.com en Eurocommercial Properties tot 0,7 procent. Corbion moest de rode lantaarn dragen met een verlies van 3,3 procent na cijfers. Volgens ABN AMRO waren er geen grote verrassingen in de resultaten te vinden.

Onder de kleinere fondsen steeg Ordina met 4,0 procent, terwijl Basic-Fit 2,1 procent steeg. Ook de uitbater van fitnessclubs kwam met cijfers. Het aantal lidmaatschappen van Basic-Fit steeg met 21 procent, terwijl de omzet met 23 procent aantrok en het aantal clubs met 108 steeg tot 629. De nettowinst viel evenwel wat lager uit dan analisten vooraf hadden voorzien.

NIBC verloor 8,6 procent. De Amerikaanse private equity-investeerder JC Flowers verkocht 11,7 miljoen aandelen in NIBC, of circa 8 procent van het uitstaande aandelenkapitaal van de Nederlandse bank, voor 8,40 euro per stuk of een totaal bedrag van ongeveer 98 miljoen euro. De koersdaling is daarmee in lijn met de korting die werd verstrekt door JC Flowers.

Kendrion daalde met 0,9 procent na een flinke koersdoelverlaging door NIBC van 43,00 naar 26,00 euro bij handhaving van het koopadvies.

Het lokaal genoteerde Ajax spoot 10,4 procent omhoog, nadat de voetbalclub na een overwinning op Real Madrid een plekje in de kwartfinales van de Champions League veiligstelde.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires

March 06, 2019 03:18 ET (08:18 GMT)

Copyright (c) 2019 ABM Financial News. All rights reserved.