*

Nieuws Binnenland

Nederlandse vergunning voor aandelenbeurs Cboe Europe

maandag 11 maart 2019 15:20

Europese aandelen na Brexit verhandeld vanuit Amsterdam.

(ABM FN-Dow Jones) Aandelenbeurs Cboe Europe heeft een vergunning gekregen van het Nederlandse ministerie van Financiƫn als beursbedrijf onder toezicht van de Autoriteit Financiƫle Markten. Dat maakte het bedrijf, een onderdeel van het Amerikaanse Cboe Global Markets, maandag bekend.

De vergunning werd verstrekt aan het nieuwe dochterbedrijf Cboe Europe bv.

Cboe Europe zal zowel in Londen als in Amsterdam dezelfde diensten aanbieden als erkende beurs voor beleggers.

Als het Verenigd Koninkrijk weg is uit de EU, zullen alle aandelen met een beursnotering in de Europese Economische Ruimte verhandeld moeten worden vanuit Nederland. Fondsen met een beursnotering in het Verenigd Koninkrijk en Zwitserland blijven verhandeld vanuit Londen.

"Ik ben opgetogen CBOE Europe bv te leiden en nauw samen te werken met het team in Londen om een naadloze lancering van de nieuwe beurslocatie zeker te stellen", zei Adam Eades, die nu verantwoordelijk bestuurslid is voor juridische zaken en regelgeving bij Cboe. "We hebben de afgelopen twee jaar nauw samengewerkt met onze klanten en de vereiste voorbereidingen getroffen om te zorgen dat we klaar zijn voor elk mogelijk Brexit-scenario."

Cboe Europe zal op 1 april 2019 worden gelanceerd.

"Cboe volgt de politieke discussie nauwgezet en zal zo snel als mogelijk reageren op elke ontwikkeling die deze lanceerdatum zou kunnen veranderen."

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires

March 11, 2019 10:20 ET (14:20 GMT)

Copyright (c) 2019 ABM Financial News. All rights reserved.