*

Nieuws Binnenland

'Kostenbesparingen ForFarmers zijn welkom'

woensdag 13 maart 2019 09:36

AMSTERDAM (AFN) - Dat voederbedrijf ForFarmers het mes wil zetten in de kosten kan op de goedkeuring rekenen van analisten van KBC Securities. De zakenbank zegt in een rapport voorzichtig te blijven over de waardering van ForFarmers, gelet ook op de vooruitzichten voor de eerste jaarhelft. Het aandeel ging woensdag in de vroege handel hard onderuit.

KBC rekent voor het lopende halfjaar op een stevige daling van het resultaat, ook door een moeizame vergelijkingsbasis. De totale kostenreductie van 10 miljoen euro die ForFamers aankondigde tegen 2021 moet deels gehaald worden uit het schrappen van banen en optimalisatie van werkprocessen, zo benadrukt KBC.

De kenners zijn ook blij met de aankondiging van ForFarmers om een nieuw aandeleninkoopprogramma van 30 miljoen euro te beginnen. Dat staat vanaf de tweede jaarhelft op de planning en loopt zo'n achttien maanden, aldus KBC.

KBC handhaaft zijn hold-advies op het aandeel ForFarmers met een koersdoel van 9,20 euro. Het aandeel van het voederbedrijf noteerde omstreeks 09.25 uur 9,9 procent lager op 7,41 euro.