*

Nieuws Binnenland

STOCKWATCH 'Deal Andre Pectin goed nieuws voor DSM'

maandag 18 maart 2019 08:58

AMSTERDAM (AFN) - Het is goed nieuws dat speciaalchemieconcern DSM zijn belang in het Chinese Andre Pectin vergroot van 29 naar 75 procent omdat daardoor de eigenaarsstructuur wordt gestroomlijnd. Dat schrijft KBC Securities in een reactie.

DSM kondigde maandag aan dat de transactie is afgerond. DSM nam in 2013 een belang van 29 procent in Andre Pectin. Na het schikken van een aandeelhoudersdispuut is het bedrijf met de andere aandeelhouders overeengekomen een extra deelneming van 46 procent te kopen voor circa 150 miljoen euro. Het resterende belang van 25 procent blijft in handen van Shandong Andre Group.

Andre Pectin is een producent van ingrediƫnten die structuur geven aan voedsel. Het in 2003 opgerichte bedrijf heeft zijn hoofdkantoor in Yantai en haalt een jaaromzet van circa 65 miljoen euro.

KBC stelt dat de gehele transactie vrij klein is en dat het bedrijfsresultaat van Andre Pectin circa 1 procent zal bijdragen aan het resultaat van DSM. KBC handhaaft zijn accumulate-advies en een koersdoel van 100 euro. De bank zei DSM te blijven waarderen voor zijn solide marktposities en brede productaanbod.

Het aandeel DSM sloot vrijdag op 97,64 euro.

(ANP Redactie AFN/Economie, email economie(at)anp.nl, +31 20 560 6070)