*

Nieuws Binnenland

Achmea neemt deel bancaire activiteiten over van ASR

donderdag 21 maart 2019 07:47

Impact transactie niet materieel voor verzekeraar.

(ABM FN-Dow Jones) Achmea neemt een deel van de bancaire activiteiten over van ASR Nederland. Dit meldden de twee partijen donderdag voorbeurs. Financiële details over de transactie worden niet bekendgemaakt.

De activiteiten bestaan uit een spaarportefeuille met circa 125.000 klanten met een volume van 1,7 miljard euro en een hypotheekportefeuille die daar tegenover staat met een volume van 1,5 miljard euro.

"We hebben in een eerder stadium vastgesteld dat we onze bank niet langer als een kernactiviteit voor ASR zien. Deze transactie is een cruciale stap in het afbouwen van onze bankactiviteiten", zei CEO Jos Baeten van ASR in een toelichting.

Volgens ASR is de impact van de transactie niet materieel. De bijdrage van ASR Bank aan het totale operationele resultaat was in 2017 slechts 1 miljoen euro. "Het beëindigen van alle bancaire activiteiten zal uiteindelijk naar verwachting een beperkte positieve impact op de solvabiliteit van ASR hebben", verwacht de verzekeraar. ASR verwacht in de eerste helft van 2020 al zijn bancaire activiteiten te hebben afgestoten.

Voor Achmea past de overname van een deel van de bancaire activiteiten van ASR in de strategie om te groeien op het gebied van pensioenen en pensioendienstverlening en daarmee geïntegreerde bancaire producten en vermogensbeheer.

De overname moet worden goedgekeurd door relevante toezichthouders, besluitvorming door de Autoriteit Consument & Markt na melding van de overname en op advies van de betrokken ondernemingsraden. De transactie wordt waarschijnlijk in de tweede helft van 2019 afgerond.

Het aandeel ASR Nederland sloot woensdag 3,1 procent lager op 37,44 euro.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires

March 21, 2019 02:47 ET (06:47 GMT)

Copyright (c) 2019 ABM Financial News. All rights reserved.