*

Nieuws Binnenland

'Druk op kortetermijnresultaten Sif'

donderdag 21 maart 2019 09:49

AMSTERDAM (AFN ) - De resultaten van Sif zullen op de korte termijn onder druk blijven staan. De zeggen analisten van ING in een rapport over de funderingsspecialist. Daarbij stelt de bank dat Sif maar weinig ruimte heeft om de productie dit jaar op te voeren door de aanpassingen die worden gedaan in de nieuwe coatingfaciliteit.

De resultaten waar Sif mee naar buiten kwam, vielen door de bank genomen lager uit dan waar ING op rekende. Met het onderliggende bedrijfsresultaat van 300.000 euro positief in het slotkwartaal van 2018 wist Sif wel positief te verrassen. Maar op jaarbasis was sprake van een verschil van bijna een kwart tussen het daadwerkelijke resultaat en de gemiddelde verwachtingen, zo benadrukt ING.

Dat Sif dividend wil uitkeren aan de aandeelhouders, daar hield ING geen rekening mee. Verder wijzen de kenners op de ontwikkelingen met betrekking tot het orderboek. Op kwartaalbasis was eind 2018 sprake van een geringe stijging. De bank wijst erop dat er bestellingen naar voren zijn gehaald en dat de vergelijking daarmee mank gaat. De bestellingen die nu al voor 2020 op de plank liggen, noemde ING positief.

Schulden

Verder wijst ING op de schuldpositie van Sif die volgens de kenners nog altijd relatief hoog is. Voor het hele jaar is ING een stuk gematigder met zijn prognose voor het bedrijfsresultaat. Met een verwacht ebitda van 38 miljoen euro ligt is de ING-prognose ruim een derde lager dan de consensus.

ING handhaafde zijn hold-advies op ING met een koersdoel van 10,50 euro. Het aandeel Sif noteerde donderdag omstreeks 09.35 uur 0,3 procent lager op 9,72 euro.