*

Nieuws Binnenland

Brand New Day haalt geld op bij aandeelhouders

vrijdag 22 maart 2019 06:06

AMSTERDAM (AFN) - Brand New Day heeft bij zijn bestaande aandeelhouders, waaronder verzekeraar ASR, 25 miljoen euro aan investeringen opgehaald. Met het geld wil de onlinepensioenbank het eigen vermogen versterken om zo de komende jaren sneller te kunnen groeien op de pensioenspaarmarkt.

De investering wordt via een aandelenemissie in twee delen geregeld. Het tweede deel van 10 miljoen euro is nog deels onder voorbehoud van goedkeuring door De Nederlandsche Bank (DNB) en wordt, na het krijgen van die goedkeuring, naar verwachting in juli dit jaar afgerond.

Brand New Day biedt voor particulieren en bedrijven producten aan voor het opbouwen en opeten van (aanvullend) pensioen. Aanvankelijk waren de producten van het bedrijf altijd op basis van beleggen. Sinds 2017 heeft Brand New Day een bankvergunning en mag het dus ook producten op basis van sparen aanbieden.

Op dit moment hebben zo’n 260.000 rekeninghouders en 4500 bedrijven hun pensioen aan Brand New Day toevertrouwd. De onderneming is een aantal jaar geleden opgericht door Kalo Bagijn en Thierry Schaap, die eerder ook achter onlinebroker BinckBank zaten.

(ANP Redactie AFN/Economie, email economie(at)anp.nl, +31 20 560 6070)