*

Nieuws Binnenland

Negatief eigen vermogen voor Kardan (2)

donderdag 28 maart 2019 11:05

N i e u w bericht, meer informatie door hele bericht

AMSTERDAM (AFN) - De Israëlische investeerder Kardan heeft na een fors verlies afgelopen jaar een negatief eigen vermogen. Dat komt onder meer door de effecten van negatieve wisselkoersen en de verplichting schuldeisers terug te betalen.

Kardan zette vorig jaar een verlies van 36,8 miljoen euro in de boeken. Dat is groter dan de 17,1 miljoen euro verlies die een jaar eerder werd geleden. Die neergang wijt Kardan aan hoge rentebetalingen op obligaties en de slechte resultaten van dochterbedrijven.

Kardan is al geruime tijd in overleg met obligatiehouders over de terugbetaling van de lening. Sinds februari vorig jaar is het bedrijf in gebreke bij het terugbetalen van een lening van 110 miljoen euro. Volgens Kardan is een overeenkomst met de obligatiehouders nu echter dichtbij. Dit jaar zou die rond moeten komen.

Voor 2019 wil Kardan doorgaan met het verkopen van bezittingen om daarmee schulden af te lossen. Verder wil Kardan de onderdelen en dochterondernemingen efficiënter maken en daarmee hun waarde verhogen. De accountants van Kardan stellen overigens vragen bij de levensvatbaarheid van het bedrijf. Ze spreken daarbij van materiële onzekerheid.

(ANP Redactie AFN/Economie, email economie(at)anp.nl, +31 20 560 6070)