*

Nieuws Binnenland

Omzet Brill stabiliseert aan einde moeilijk jaar

donderdag 28 maart 2019 18:34

Uitgever beperkt daling resultaat.

(ABM FN-Dow Jones) Brill heeft vorig jaar zoals verwacht minder winst geboekt, maar zag de omzet herstellen aan het einde van het jaar, waardoor het EBITDA-resultaat iets minder sterk daalde dan de uitgever eerder had aangekondigd. Dat bleek donderdag nabeurs uit de jaarcijfers.

De wetenschappelijke uitgever boekte een nettowinst van 1,6 miljoen euro, tegen 2,3 miljoen euro in het voorgaande jaar. Brill kampte met een vertraging in de levering van het online platform en moest kosten maken voor financiƫle ondersteuning, wat de winstdaling veroorzaakte.

De omzet daalde met 1,2 procent tot 36,0 miljoen euro, door wisselkoerseffecten, die het positief effect van acquisities tenietdeden. Zonder beide effecten was de omzet stabiel.

"Het jaar was uitdagend met teleurstellende resultaten in de eerste drie kwartalen. De resultaten in november en december lieten herstel zien en de omzet stabiliseerde", meldde Brill.

Het EBITDA-resultaat daalde met 12 procent, van 4,2 miljoen tot 3,6 miljoen euro. Bij de derdekwartaalcijfers waarschuwde het bedrijf beleggers nog voor een daling van 20 tot 25 procent.

Het bedrijf boekte substantiƫle progressie met de verbetering van de brutomarge, de strategie en managementstructuur, de integratie van overnames en de lancering van het nieuwe online platform.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires

March 28, 2019 13:34 ET (17:34 GMT)

Copyright (c) 2019 ABM Financial News. All rights reserved.