*

Nieuws Binnenland

Altice houdt last van Franse concurrentie (2)

donderdag 28 maart 2019 18:31

N i e u w bericht, meer informatie vanaf 4e alinea

AMSTERDAM (AFN/BLOOMBERG) - Altice Europe blijft last houden van de strenge concurrentie op de Franse markt. Het telecom- en kabelbedrijf liet weten dat prijsverlagingen in de concurrentiestrijd de winstgevendheid onder druk zetten.

Het in Amsterdam genoteerde bedrijf zag zijn operationele winst (ebitda) in het vierde kwartaal zakken van 1,5 miljard euro een jaar eerder naar krap 1,3 miljard euro. Het resultaat was iets minder dan waar analisten op rekenden.

De vier aanbieders van mobiele telefonie in Frankrijk zijn in een flinke prijzenslag verwikkeld. Dochterbedrijf SFR kreeg er weliswaar relatief veel klanten bij, maar zag zijn inkomsten uit abonnementen dalen, doordat per gebruiker minder geld in het laatje kwam. De totale omzet van Altice kwam uit op 3,6 miljard euro, tegenover 3,7 miljard euro een jaar eerder.

Volgens topman en miljardair Patrick Drahi lijkt het erop dat de bodem in Frankrijk in zicht is. Hij wijst erop dat alle doelstellingen voor 2018 zijn behaald. Voor 2019 rekent hij op een verbetering van de vrije kasstroom. De omzet zal stijgen met 3 tot 5 procent en de aangepaste ebitda komt uit op 4,0 miljard tot 4,1 miljard euro.

Verder houdt Altice vast aan zijn strategie om de balans op te schonen. Het bedrijf torste flinke schulden met zich mee en verkocht om die reden al een flink aantal bezittingen. Ook werd de Amerikaanse tak Altice USA naar de beurs gebracht.

(ANP Redactie AFN/Economie, email economie(at)anp.nl, +31 20 560 6070)