*

Nieuws Binnenland

Pharming neemt minderheidsbelang in BioConnection

vrijdag 29 maart 2019 07:32

Belang voor 4,1 miljoen euro.

(ABM FN-Dow Jones) Pharming heeft een minderheidsbelang genomen in haar fill & finish-partner BioConnection. Dit werd vrijdag voorbeurs bekend gemaakt.

Het biotechbedrijf meldde dat het belang wordt gefinancierd uit de contante verwerving van aandelen voor 1,6 miljoen euro en de conversie in aandelen van 2,5 miljoen euro aan vooruitbetalingen.

BioConnection is verantwoordelijk voor onder meer de steriele afvulling van de ampullen met Ruconest uit de gezuiverde werkzame stof. Ruconest is een behandeling tegen acute erfelijk angio-oedeem-aanvallen.

"BioConnection is voor Pharming al jaren een uitstekende partner en vormt een belangrijk onderdeel van onze toekomstplannen. Hoewel het niet onze intentie is een actieve uitvoerende rol in het bedrijf te spelen, zal een succesvolle expansie direct ten goede komen aan Pharming, aangezien we streven naar vergroting van onze eigen capaciteit ter ondersteuning van de groeiende vraag naar RUuconest en daarnaast naar verbreding van onze pijplijn", aldus topman Sijmen de Vries van Pharming in een toelichting.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires

March 29, 2019 02:32 ET (06:32 GMT)

Copyright (c) 2019 ABM Financial News. All rights reserved.