*

Nieuws Binnenland

NIBC haalt 'bail-inbaar' kapitaal op

dinsdag 2 april 2019 16:43

Veel vraag uit heel Europa naar nieuw type obligatie.

(ABM FN-Dow Jones) NIBC heeft 300 miljoen euro opgehaald met de uitgifte van zijn eerste bail-inbare niet-achtergestelde obligatie. Dat maakte de specialistische Haagse zakenbank dinsdag bekend.

De obligatie heeft een vaste couponrente van 2,00 procent en een looptijd van vijf jaar. De obligatie is geklasseerd tussen achtergestelde schuld (Tier 2) en gewone niet-achtergestelde obligaties.

Dit nieuwe obligatietype hangt samen met de invoering van nieuwe kapitaaleisen voor banken, MREL genaamd. Deze regels vereisen dat banken een deel van hun funding ophalen in de vorm van 'bailinbare' obligaties, die een extra bescherming bieden voor gewone spaardeposito's wanneer een bank in financiƫle problemen raakt.

Het orderboek is gevuld met meer dan tweehonderd beleggers uit heel Europa, met name uit Duitsland, Frankrijk en Zuid-Europa, en was zes keer overtekend.

Dankzij de sterke belangstelling kon de bank de spread bij de uitgifte verlagen met 50 basispunten tot 200 basispunten boven de midswaprente.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires

April 02, 2019 10:43 ET (14:43 GMT)

Copyright (c) 2019 ABM Financial News. All rights reserved.