*

Nieuws Binnenland

Omzetgroei bij Nedap

dinsdag 2 april 2019 18:00

Voor heel 2019 ook groei voorzien.

(ABM FN-Dow Jones) Nedap heeft in de eerste drie maanden van 2019 de omzet zien stijgen met 3 procent en rekent voor het hele jaar ook op omzetgroei, zonder dit te concretiseren. Dit maakte de onderneming uit Groenlo dinsdag nabeurs bekend.

"De omzet van de marktgroepen Healthcare, Identification Systems, Light Controls en Security Management groeide in de eerste 3 maanden van het jaar. De marktgroepen Livestock Management, Retail en Staffing Solutions zagen hun omzet in deze periode dalen", lichtte Nedap toe.

Bij de marktgroep Light Controls werden de activiteiten van de Luxon propositie sterk teruggeschaald, meldde Nedap verder. Grootschalige uitrol bleef uit, merkte Nedap op, waarna medewerkers bij andere marktgroepen werden ingezet. Het bedrijf voorziet geen herstructureringskosten, waardeverminderingen van activa of andere eenmalige kosten.

Met ABN AMRO werd een nieuwe zevenjarige kredietovereenkomst ter waarde van 44 miljoen euro gesloten, tegen volgens Nedap betere voorwaarden. Er geldt een flexibel aflosschema en er zijn geen convenanten. De schuldratio van Nedap is 0,6.

Het aandeel Nedap sloot dinsdag onveranderd op 50,60 euro.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires

April 02, 2019 12:00 ET (16:00 GMT)

Copyright (c) 2019 ABM Financial News. All rights reserved.