*

Nieuws Binnenland

Pas op de plaats voor AEX-index

donderdag 4 april 2019 17:43

AMSTERDAM (AFN) - De AEX-index op Beursplein 5 is donderdag nagenoeg vlak gesloten. Daarmee was sprake van een adempauze na de winstreeks in de voorbije sessies. Elders in Europa was het beeld gemengd. De stemming werd gedrukt door een onverwachte forse daling van de Duitse fabrieksorders. Verder hielden beleggers hun blik gericht op de ontwikkelingen rond de brexit en de handelsgesprekken tussen de Verenigde Staten en China.

De AEX-index sloot uiteindelijk op 561,55 punten. De MidKap verloor 0,3 procent tot 796,10 punten. Frankfurt eindigde 0,3 procent hoger Parijs zakte 0,1 procent.

Londen leverde 0,2 procent in. Het Britse Lagerhuis heeft een wetsvoorstel aangenomen dat een no-dealbrexit op 12 april moet uitsluiten. Als het Hogerhuis ook instemt, wordt de regering van premier Theresa May gedwongen te voorkomen dat er een vertrek zonder deal met de Europese Unie komt.

Vastgoedfonds Unibail-Rodamco-Westfield was de sterkste stijger in de AEX met een winst van 1,2 procent. Gezondheidstechnologieconcern Philips sloot de rij met een min van 1,3 procent.