*

Nieuws Binnenland

FastNed wil naar Damrak

dinsdag 9 april 2019 15:05

Emissie gepland in eerste helft 2019.

(ABM FN-Dow Jones) FastNed is van plan om in de eerste helft van 2019 een notering te realiseren op Euronext Amsterdam. Dit meldde de specialist in snellaadstations voor elektrische auto's dinsdag.

"Fastned is een hard groeiend snellaadbedrijf in Europa. Met meer dan vijf jaar ervaring in het bouwen en exploiteren van een netwerk van snellaadstations, zijn we goed gepositioneerd om te profiteren van de versnelde overgang naar volledig elektrische voertuigen", zei CEO Michiel Langezaal.

Fastned streeft naar een Europees netwerk van snellaadstations. "Een notering op Euronext is een logische volgende stap in de ontwikkeling van Fastned omdat het extra financieringsflexibiliteit geeft en de toegang van Fastned tot de kapitaalmarkten zal vergroten om de groeistrategie te helpen realiseren", aldus het concern in een toelichting omtrent zijn intenties.

"Daarnaast zal het profiel en de merkherkenning van Fastned verder versterken richting investeerders, zakelijke partners, klanten en werknemers", voegde het concern toe.

FastNed steeft ernaar om de notering te gebruiken voor de uitgifte van nieuwe aandelen, waarbij het bedrijf de nodige investeringen kan doen om de groeistrategie van het concern te realiseren. Momenteel heeft het concern 91 snellaadstations in gebruik, grotendeels in Nederland. Het concern heeft uitbreidingsplannen naar België, Zwitserland en Frankrijk.

FastNed heeft ING aangesteld om de beursgang te begeleiden.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires

April 09, 2019 09:05 ET (13:05 GMT)

Copyright (c) 2019 ABM Financial News. All rights reserved.