*

Nieuws Binnenland

Snellaadbedrijf Fastned gaat naar beurs (2)

dinsdag 9 april 2019 15:12

N i e u w bericht, meer informatie door hele bericht.

AMSTERDAM (AFN) - Snellaadbedrijf Fastned gaat naar de beurs. De onderneming wil zo geld ophalen voor een verdere expansie in Europa. De notering aan Euronext Amsterdam moet in de eerste helft van dit jaar tot stand komen.

Specifieke informatie over de beursgang kon topman Michiel Langezaal niet geven. Zo is nog niet duidelijk hoeveel aandelen Fastned wil aanbieden, hoeveel kapitaal het bedrijf op wil halen en wat voor waardering Langezaal op het oog heeft.

Met de gang naar Euronext wil Fastned toegang krijgen tot meer en grotere investeerders. Fastned heeft nu nog een notering aan de alternatieve beurs Nxchange. Die heeft het bedrijf opgezegd, maar mogelijk is er een periode met noteringen aan beide beurzen.

De uitbater van snellaadinfrastructuur is nu actief in Nederland en Duitsland. De eerste laadpalen van Fastned in het Verenigd Koninkrijk worden binnenkort in gebruik genomen.

Het bedrijf wil verder uitbreiden in Zwitserland, waar het onlangs een aanbesteding won. Verder mikt het op groei in Belgiƫ en Frankrijk. Ook de bestaande stations wil Fastned uitbreiden en voorzien van snellere laders.

(ANP Redactie AFN/Economie, email economie(at)anp.nl, +31 20 560 6070)