*

Nieuws Binnenland

Musk: Panasonic beperkt capaciteit Tesla (2)

maandag 15 april 2019 09:33

N i e u w bericht, meer informatie in 4e alinea

PALO ALTO (AFN/BLOOMBERG) - Het aantal auto's dat Tesla kan bouwen wordt beperkt door batterijenpartner Panasonic. Dat heeft topman Elon Musk van de bouwer van elektrische auto's op Twitter gezegd. Volgens hem heeft de capaciteit van de batterijenproductie al sinds juli invloed op het aantal Model 3's dat Tesla kan bouwen.

Volgens Musk maakt de batterijenafdeling van de Gigafactory in Nevada 24 gigawattuur aan batterijen per jaar terwijl er voor 35 gigawattuur van de band zou moeten kunnen rollen. Volgens de Tesla-topman heeft zijn bedrijf nu al niet voldoende Panasonic-batterijen voor al zijn producten. Tesla moet daarom bij andere partijen batterijen inkopen.

De Japanse zakenkrant Nikkei Asian Review berichtte donderdag dat Tesla en Panasonic plannen om te investeren in de batterijenproductie op een laag pitje hadden gezet. Musk zegt nu dat pas te willen doen als Panasonic de productie opvoert.

Volgens Musk bouwt Tesla de komende twaalf maanden meer dan 500.000 auto's. Die uitspraak lijkt op een eerdere opmerking die Musk op Twitter deed en vervolgens aan moest passen. Daar kreeg de Tesla-topman toen problemen mee met beurswaakhond SEC, die meende dat hij zich niet aan de voorwaarden van een eerdere schikking hield. Die zaak loopt nog.

(ANP Redactie AFN/Economie, email economie(at)anp.nl, +31 20 560 6070)