*

Nieuws Binnenland

Beursupdate: Amsterdamse beurs licht hoger

maandag 15 april 2019 10:31

Weinig uitschieters.

(ABM FN-Dow Jones) De Amsterdamse beurs koerste maandag gedurende de ochtend licht hoger. Rond de klok van 10.30 uur klom de AEX 0,1 procent tot 561,92 punten.

"Beleggers lijken wat meer vertrouwen in herstel van de economische groei te hebben gekregen", aldus investmentmanager Simon Wiersma van ING. "Vooral het herstel van de Chinese cijfers geeft hen moed."

Wiersma wees op het goede begin van het kwartaalcijferseizoen, door JPMorgan Chase en Wells Fargo die vrijdag nog met beter dan verwachte cijfers kwamen. "Steeds minder signalen wijzen op een verslechtering van de Amerikaanse economie en de kans is groot dat de eerstekwartaalcijfers, zoals vrijwel altijd, de verwachtingen zullen overtreffen."

"Het was een beter dan verwacht kwartaal voor de banken, wat bemoedigend is", zei vermogensbeheerder Carter Henderson van Fort Pitt Capital Group. Maar, zo waarschuwde de marktkenner, "beter dan dit wordt het dit jaar vermoedelijk niet voor deze grootbanken, want in het eerste kwartaal hadden ze nog de wind in de rug dankzij de renteverhoging door de Fed in december [2018]."

Vandaag hebben beleggers oog voor onder meer de cijfers van Goldman Sachs en Citigroup. Op macro-economisch vlak blijft het rustig. Vanochtend werd bekend dat de Nederlandse detailhandel in februari meer heeft omgezet dan in dezelfde maand een jaar eerder.

Deze week begint ook het cijferseizoen op de Europese beurzen, waarbij onder meer de resultaten van Flow Traders, ASML, Unilever en Vopak geagendeerd staan.

De euro veert daarnaast op ten opzichte de dollar en de euro doorbrak de 1,13 grens. Vanochtend stond er voor het muntpaar een stand van 1,1319 op de borden. De olieprijzen daalden licht.

Stijgers en dalers

In de AEX steeg Adyen met 1,0 procent tot 700,60 euro, na een koersdoelverhoging door JPMorgan Cazenove. JPMorgan Cazenove verhoogde het koersdoel van 700,00 naar 800,00 euro bij handhaving van het Overwogen advies. De analisten geloven dat Adyen weliswaar veel concurrenten heeft, maar geen gelijkwaardige rivaal qua technologie of schaalgrootte. Daardoor kan Adyen mogelijk marktaandeel winnen en margevoordeel behalen.

Verder won ING 0,9 procent en vulde Randstad de top drie grootste stijgers aan met een plus van 1,1 procent. AkzoNobel leverde juist 0,7 procent in.

In de Midcap was het Intertrust dat op bijval van beleggers kon rekenen met een winst van 1,7 procent, gevolgd door PostNL met een plus van 1,5 procent. AMG won 1,4 procent en Arcadis schreef 1,1 procent bij.

Altice Europe gaf 2,2 procent prijs.

Onder de kleinere aandelen won Sif Holding 1,3 procent, terwijl Fagron 1,5 procent daalde.

Het lokaal genoteerde Curetis steeg met 8,6 procent. Het aandeel Stern schreef nog eens 2,7 procent bij, nadat het aandeel op vrijdag al aanzienlijk wat beurswaarde won. Het autobedrijf ontving toen een niet nader gespecificeerd bod op alle aandelen Stern. Het niet-bindende en voorwaardelijke overnamebod op Stern, is vermoedelijk te laag geweest en een hoger bod behoort tot de opties, concludeerde NIBC.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires

April 15, 2019 04:31 ET (08:31 GMT)

Copyright (c) 2019 ABM Financial News. All rights reserved.