*

Nieuws Binnenland

STOCKWATCH 'Prognose sterk ASML ietwat behouden' (2)

woensdag 17 april 2019 09:27

N i e u w bericht, meer informatie in laatste alinea

AMSTERDAM (AFN/BLOOMBERG) - Chipmachinemaker ASML kwam door de bank genomen met sterke resultaten op de proppen, maar de vooruitzichten voor het lopende kwartaal vielen iets lager uit dan voorzien. Dat schrijven kenners van Goldman Sachs in een reactie op het handelsbericht van de onderneming.

De omzet van ASML over de eerste maanden van het jaar kwam uit boven de gemiddelde marktverwachting, benadrukt Goldman. Vooral de vraag naar DUV (Deep Ultraviolet) viel hoger uit dan waar rekening mee werd gehouden. Ook bij de divisies Applications en Installed Base was volgens Goldman sprake van sterke resultaten.

Goldman wijst er verder op dat investeerders zullen letten op aanwijzingen over marktomstandigheden voor de afzet van chipmachines, en dan in het bijzonder bij de geheugenchips. Goldman hanteert een koopadvies op ASML.

Analisten van ING spraken van een comfortabele kwartaalupdate. Wel is er enige onzekerheid vanwege volume-orders, vooral in het segment van geheugenchips. ING hanteert ook een koopadvies op ASML. Het aandeel stond woensdag omstreeks 09.25 uur 2,3 procent hoger op 184,30 euro.

(ANP Redactie AFN/Economie, email economie(at)anp.nl, +31 20 560 6070)