*

Nieuws Binnenland

Omzetdaling voor Beter Bed

donderdag 18 april 2019 07:34

Verkopen onder de verwachting van analisten.

(ABM FN-Dow Jones) Beter Bed heeft in het eerste kwartaal van 2019 de omzet onder druk zien staan en het bedrijf presteerde daarmee minder dan de inschatting vooraf van analisten van Degroof Petercam en ING. Dit bleek donderdag uit de trading update van de beddenverkoper.

Topman John Kruijssen merkte in een toelichting op dat Beter Bed de noodzakelijke herstructureringsmaatregelen achter de rug heeft, waardoor de onderneming nu volledig gericht is op een "herstel van een winstgevende omzetgroei".

Beter Bed sprak het vertrouwen uit dat alle aangebrachte wijzigingen zullen bijdragen op de middellange termijn aan een omzetgroei van vier tot vijf procent, en de realisatie van een EBITDA-marge van zeven tot negen procent.

Volgens Beter Bed zijn de eerste positieve resultaten zichtbaar bij de discounter Matratzen Concord, een Duitse dochter van Beter Bed. Afgelopen kwartaal daalde de omzet in Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland echter nog met 20,7 procent naar 47,2 miljoen euro, deels door het sluiten van 162 verlieslatende winkel, maar ook door een daling van de omzet in de andere winkels met bijna 10 procent.

Ook in de Benelux maakte de onderneming naar eigen zeggen goede vooruitgang, met een vergelijkbare ordergroei op jaarbasis van 6,8 procent, terwijl ook online aan de weg wordt getimmerd.

De groepsomzet daalde op jaarbasis evenwel van 110,4 miljoen naar 97,5 miljoen. Analist Robert Jan Vos van ABN AMRO mikte vooraf op een fors hogere omzet van 107,9 miljoen euro. Fernand de Boer van Degroof Petercam was achteraf gezien iets realistischer met een verwachting van een omzet van 101,3 miljoen euro.

De Boer benadrukte dat in Duitsland sprake was van negatieve kalender-effecten, een negatieve invloed van de sneeuwval eerder dit jaar en prijseffecten door kortingsacties bij matrassen.

Woensdag liet het aandeel Beter Bed nog een opvallende stijging zien, met een winst van 6,5 procent naar 4,70 euro.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires

April 18, 2019 01:34 ET (05:34 GMT)

Copyright (c) 2019 ABM Financial News. All rights reserved.