*

Nieuws Binnenland

ING weer door stof om witwaskwestie

dinsdag 23 april 2019 15:17

AMSTERDAM (AFN) - ING is op zijn jaarlijkse aandeelhoudersvergadering andermaal door het stof gegaan om de megaboete die de bank moest betalen vanwege de witwaskwestie. In september betaalde ING 775 miljoen euro omdat het financiële concern tekortschoot bij de bestrijding van witwaspraktijken door klanten.

Volgens Hans Wijers, voorzitter van de raad van commissarissen, was 2018 ,,in veel opzichten een teleurstellend jaar’’. In recente gesprekken met grote aandeelhouders van ING klonk dezelfde teleurstelling door, erkende Wijers. Hij refereerde ook nog kort aan de ophef over de voorgestelde salarisverhoging voor topman Ralph Hamers vorig jaar, die uiteindelijk niet doorging.

Hamers zelf wees vervolgens op de vele inspanningen van ING om witwassen tegen te gaan. In het kader van een verbeterprogramma, dat tot 2020 loopt, zijn volgens hem honderden miljoenen euro’s besteed aan bestrijding van witwassen. Het geld ging onder meer naar 2500 fulltime-medewerkers en technologie om onregelmatigheden op te sporen.

(ANP Redactie AFN/Economie, email economie(at)anp.nl, +31 20 560 6070)