*

Nieuws Binnenland

Boekwinsten helpen Van Lanschot Kempen aan hoger nettoresultaat

woensdag 24 april 2019 07:56

Assets stijgen dankzij positieve koerseffecten.

(ABM FN-Dow Jones) Van Lanschot Kempen heeft in het eerste kwartaal van 2019 een hoger nettoresultaat behaald, vooral dankzij boekwinsten uit verkochte belangen en deelnemingen. Dit meldde de private bank woensdag voorbeurs in een trading update.

CFRO Constant Korthout toonde zich tevreden over het eerste kwartaal. Dankzij de boekwinsten op de verkoop van de deelneming in AIO II, van ruim 35 miljoen euro en de verkoop van het belang in VLC & Partners van meer dan 15 miljoen euro kwam het nettoresultaat afgelopen kwartaal "aanzienlijk hoger" uit, aldus het bedrijf. Zonder deze boekwinsten is het kwartaalresultaat "in lijn" met dat in het eerste kwartaal van 2018.

Positieve koerseffecten zorgden voor een stijging van 6 procent van de client assets tot 86 miljard euro terwijl de zogeheten assets under management (AuM) met 7 procent toenamen tot een totaal van 71,8 miljard euro. Wel was sprake van in totaal 0,3 miljard euro aan netto-uitstroom van AuM, voornamelijk bij de tak vermogensbeheer, zei de private bank.

Ook bij Private Banking en Evi was sprake van netto-uitstroom, aldus Van Lanschot Kempen. "Als gevolg van het negatieve beursklimaat in het vierde kwartaal is bij Private Banking- en Evi-klanten sprake van enige terughoudendheid om te beleggen. Na de sterke koersstijgingen in de afgelopen maanden zien we bij een aantal klanten ook winstnemingen."

De Merchant Banking tak liet solide resultaten zien dankzij betrokkenheid bij diverse transacties, waaronder de succesvolle verkoop van Vonovia's belang in Deutsche Wohnen en de kapitaalmarkttransactie van Biocartis, zei het concern in de trading update.

Verder wist Van Lanschot Kempen zijn kapitaalbasis verder te optimaliseren door de succesvolle plaatsing van 100 miljoen euro aan Additional Tier 1-obligaties in maart.

De CET1-ratio steeg het afgelopen kwartaal van 21,4 naar 22,6 procent, deels door "incidentele factoren", zei het bedrijf.

Het aandeel Van Lanschot Kempen sloot dinsdag 5,8 procent hoger op 22,90 euro.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires

April 24, 2019 01:56 ET (05:56 GMT)

Copyright (c) 2019 ABM Financial News. All rights reserved.