*

Nieuws Binnenland

Ook witwaskwestie bij Belgische bank

woensdag 24 april 2019 21:16

BRUSSEL (AFN/BELGA) - Ook in België heeft een bank van toezichthouders te horen gekregen wat er allemaal beter moet met betrekking tot het vermijden van witwassen. Het gaat om Bank Degroof Petercam, na de grootbanken de belangrijkste speler voor privaatbankieren bij de zuiderburen.

Het financiële concern benadrukt in een reactie op berichten in Belgische media dat het geen onderzoek naar witwassen zelf betreft. Volgens DeGroof Petercam heeft de Nationale Bank, oftewel de centrale bank in België, bij een controle bepaalde aanbevelingen gedaan voor het verbeteren van de procedures rond de preventie van witwassen. Die worden nu geïmplementeerd, aldus de bank.

Witwasaffaires zorgen de laatste tijd voor veel onrust in de bankensector. In Nederland trof ING vorig jaar een recordschikking met het OM van 775 miljoen euro, omdat maatregelen tegen witwassen via de bank jarenlang tekortschoten. Rabobank schikte begin vorig jaar al voor 298 miljoen euro een zaak in de Verenigde Staten. Buiten Nederland speelt onder meer een groot schandaal bij Danske Bank.

(ANP Redactie AFN/Economie, email economie(at)anp.nl, +31 20 560 6070)