*

Nieuws Binnenland

STOCKWATCH 'Update Fugro wat zwakker dan gedacht' (2)

vrijdag 26 april 2019 09:15

N i e u w bericht, meer informatie

AMSTERDAM (AFN/BLOOMBERG) - Het handelsbericht van bodemonderzoeker Fugro is wat zwakker dan verwacht. Dat stelt NIBC in een reactie op de update. Daarbij wordt gewezen op het brutoverlies van naar schatting 20 miljoen euro, de schuld en tragere groei van de autonome omzet en orderportefeuille.

NIBC wijst vooral op Seabed Geosolutions en Marine Asset Integrity die nog steeds verlieslijdend zijn. Fugro zelf sprak van een traditioneel zwak eerste kwartaal, terwijl de verwachtingen voor het gehele jaar gehandhaafd werden. Het advies voor Fugro bij NIBC is neutral.

KBC Securities zei dat Fugro een zwak eerste kwartaal heeft gedraaid, met teleurstellende prestaties bij de marge. De winstgevendheid staat onder druk door de uitvoeringsproblemen bij projecten door Seabed Geosolutions, waar wel verbetering wordt verwacht de komende tijd. KBC zal de komende tijd scherp letten op de de resultaten van de strategie van Fugro die moet leiden tot verbetering van de orderportefeuille. KBC heeft een accumulate-advies en koersdoel van 13,50 euro voor Fugro.

Het aandeel Fugro noteerde vrijdag kort na opening 5,5 procent lager op 8,62 euro. Daarmee was het de grootste daler in de MidKap.

(ANP Redactie AFN/Economie, email economie(at)anp.nl, +31 20 560 6070)