*

Nieuws Binnenland

AEX doet stap terug -2-

vrijdag 26 april 2019 20:28

Fugro verloor 6,1 procent. In het eerste kwartaal steeg de omzet en groeide ook de orderportefeuille. De EBIT-marge was negatief. De outlook werd herhaald. NIBC sprak van een tegenvallend kwartaal. Daarnaast komt de schuldratio in de buurt van de maximaal toegestane 3 keer, aldus analist Martijn den Drijver.

Intertrust verloor 2,9 procent. UBS noemde de groei in het eerste kwartaal bescheiden, terwijl de aangepaste EBIT bijna twee procent lager uitviel dan waar de consensus rekening mee hield. Analisten van de Zwitserse zakenbank sluiten daarom een neerwaartse bijstelling van de consensus met 2 tot 3 procent niet uit.

Corbion zag de resultaten afnemen in het eerste kwartaal en de cijfers waren dan ook onder verwachting, vonden analisten van ING. Op weekbasis steeg het aandeel toch 1,9 procent.

Wereldhave daalde juist 7,4 procent na de kwartaalcijfers. Volgens JPMorgan Cazenove blijft het vastgoedbedrijf last houden van een lastige retailmarkt in Nederland en Frankrijk.

De cijfers van GrandVision overtuigden beleggers niet en het aandeel daalde 3,1 procent. Toch vond ING de groeitrends bemoedigend.

WDP verloor 3,3 procent na een ex-dividend notering. In het eerste kwartaal werd meer winst behaald terwijl het nettoresultaat daalde. De outlook werd gehandhaafd.

Onder de kleinere fondsen viel Van Lanschot Kempen op met een positieve trading update, waarop het aandeel steeg met 6,7 procent.

BinckBank zag de winst fors dalen in wat een weinig volatiel beurskwartaal was. De fee-inkomsten namen af terwijl het beheerd vermogen iets toenam. Verder werd bekend dat de aandeelhouders tijdens de jaarvergadering niet met alle agendapunten hebben ingestemd. Het aandeel daalde 0,3 procent.

Vastned verloor 7,8 procent nadat het aandeel ex-dividend verhandelde deze week.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires

April 26, 2019 14:28 ET (18:28 GMT)

Copyright (c) 2019 ABM Financial News. All rights reserved.