*

Nieuws Binnenland

STOCKWATCH 'Kosten bij AF-KLM daalden te langzaam' (2)

vrijdag 3 mei 2019 09:34

N i e u w bericht, meer informatie in 4e alinea

AMSTERDAM (AFN/BLOOMBERG) - Air France-KLM heeft niet aan de verwachtingen voldaan in het eerste kwartaal omdat de kosten langzamer daalden. Ook de toenemende olieprijzen zaten de luchtvaartcombinatie dwars, schrijven analisten van Bernstein in een reactie op de kwartaalcijfers.

De omzetgroei van Air France-KLM was met 2 procent in lijn met de verwachtingen en de vooruitzichten voor de korte termijn zijn beter. Volgens de Bernstein-analisten, die een market perform-advies hebben voor Air France-KLM, bieden de cijfers van de luchtvaartcombinatie beleggers wat rust.

Marktvorsers van Citi wijzen vooral naar personeelskosten voor het missen van de verwachtingen. Zij menen echter dat de resultaten niet veel invloed zullen hebben op de verwachtingen die analisten in doorsnee hebben voor de rest van het jaar. Wel denkt Citi dat het commentaar van de top van de luchtvaartcombinatie over het tweede kwartaal goed zal vallen op de markt. Citi heeft een neutral-advies voor Air France-KLM.

Ook ING, dat een hold-advies heeft met een koersdoel van 8 euro, wijst op de verwachtingen voor het tweede kwartaal die goed zijn. Dat de resultaten in het eerste kwartaal tegenvielen wijten de analisten van de bank onder meer aan technische en weerfactoren en de timing van Pasen. Ook de toegenomen capaciteit in de sector in de wintermaanden en wisselkoerseffecten zaten Air France-KLM dwars. ING verwacht een lichte verbetering van de omzet, met name bij de langeafstandsvluchten.

Het aandeel Air France-KLM stond vrijdag rond 09.30 uur 4,4 procent lager op 9,79 euro.

(ANP Redactie AFN/Economie, email economie(at)anp.nl, +31 20 560 6070)