*

Nieuws Binnenland

STOCKWATCH 'Ahold Delhaize presteert goed in VS' (2)

woensdag 8 mei 2019 09:26

N i e u bericht, meer informatie na 2e alinea

AMSTERDAM (AFN/BLOOMBERG) - Supermarktconcern Ahold Delhaize heeft een goede prestatie neergezet in de Verenigde Staten, maar die werd deels tenietgedaan door minder dan verwachte resultaten in andere regio's. Dat schrijven analisten van Bernstein in een reactie op de kwartaalcijfers van het bedrijf.

Het moederbedrijf van Albert Heijn overtrof met een onderliggend operationeel resultaat (ebit) van 695 miljoen euro de gemiddelde verwachtingen, stipt Bernstein aan. Het advies marketperform op het aandeel blijft gehandhaafd.

Marktvorsers van Berenberg (sell) denken dat de kwartaalcijfers van Ahold Delhaize de handen niet op elkaar zullen krijgen op de beurs. Dat komt onder andere doordat de verwachtingen van analisten ,,relatief niet veeleisend waren’’. Goldman Sachs (neutral) spreekt van minimale afwijkingen ten opzichte van de consensus.

KBC Securities vindt de kwartaalcijfers van Ahold Delhaize grotendeels in lijn met de verwachtingen. De omzet kwam iets onder de verwachtingen uit, voornamelijk in België en Oost- en Centraal-Europa. Op vlak van winstgevendheid waren de resultaten juist beter dan in doorsnee werd voorzien, wat volgens KBC te danken is aan prestaties in de VS. De impact van stakingen bij de keten Stop & Shop zien de marktvorsers als een eenmalig stootje, dat niets zegt over de onderliggende potentie van Ahold Delhaize.

KBC hanteert een buy-advies en koersdoel van 26 euro. Het aandeel Ahold Delhaize stond woensdagochtend omstreeks 09.20 uur 0,6 procent lager op 21,08 euro.

(ANP Redactie AFN/Economie, email economie(at)anp.nl, +31 20 560 6070)