*

Nieuws Binnenland

STOCKWATCH 'Marges bouwer BAM relatief zwak'

donderdag 9 mei 2019 09:21

AMSTERDAM (AFN) - De resultaten van bouwbedrijf BAM laten een gemengd beeld zien. Qua omzet deed het bedrijf het iets beter dan verwacht, maar de relatief ,,zwakke" winstmarge van het bedrijf zorgde voor de nodige hoofdbrekens. Kenners van KBC Securities wijzen op het belang van de prestaties in het ,,belangrijke" tweede kwartaal, aangezien het bedrijf zijn doelstelling voor heel 2019 handhaafde.

BAM hield onder meer vast aan de margedoelstelling van 2 tot 4 procent. In het afgelopen kwartaal kwam de marge uit op 1,1 procent, hetgeen nog minder was dan de 1,3 procent die KBC had voorzien.

Volgens KBC ligt de sleutel tot succes, om in ieder geval de gestelde doelen te halen, in het lopende kwartaal. Naast het verbeteren van de winstgevendheid moet er ook meer duidelijkheid komen over het probleemproject OpenIJ. BAM staat voor de cruciale monsterklus van het afzakken van de tweede caisson bij het sluizenproject, dat de voorbij maanden al de nodige extra kosten met zich heeft meegebracht.

Voor KBC is er nog geen reden om te tornen aan de verwachtingen bij BAM. De bank handhaafde zijn koopadvies met een koersdoel van 4,50 euro. Het aandeel BAM ging donderdag in de openingsminuten hard onderuit in de MidKap. Omstreeks 09.20 uur noteerde BAM 6,2 procent lager op 3,94 euro.

(ANP Redactie AFN/Economie, email economie(at)anp.nl, +31 20 560 6070)