*

Nieuws Binnenland

Vertraging bij Esperite

maandag 13 mei 2019 08:14

Langer wachten op jaarcijfers.

(ABM FN-Dow Jones) Esperite heeft meer tijd nodig voor het afronden van de jaarcijfers. Dit maakte de onderneming maandag bekend.

Ondanks dat Esperite naar eigen zeggen "significante vooruitgang" boekte, heeft het nog vermoedelijk tot eind juni nodig om alles af te ronden.

Esperite, met dochterbedrijf The Cell Factory, wil kunnen bevestigen dat de tegenwind die het ervaart de huidige ontwikkelingsprojecten niet raakt. "Esperite heeft de volledige controle over het intellectuele eigendom en patenten op deze projecten", voegde het toe.

Verder heeft de productiefaciliteit in Niel last van lokale regelgeving, merkte Esperite op.

Volgens Esperite bezit The Cell Factory een negatief eigen vermogen, maar is de kaspositie voldoende om aan de vorderingen van de belangrijkste schuldeisers te voldoen.

Esperite blijft in gesprek met mogelijke investeerders, voegde het toe.

Begin mei meldde Esperite al dat het extra tijd nodig om zijn jaarverslag te publiceren, omdat het bedrijf de handen vol heeft aan het lopende boekenonderzoek naar zijn stamcelbank.

Esperite tekende op 22 februari voor de verkoop van zijn stamcelbankbedrijf Cryo-Save aan de sectorgenoot Polski Bank Komórek Macierzystych (PBKM). Dat Poolse bedrijf heeft nu tot 30 juni de tijd om de boeken te onderzoeken.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires

May 13, 2019 02:14 ET (06:14 GMT)

Copyright (c) 2019 ABM Financial News. All rights reserved.